Volledig scherm
PREMIUM
Veehouder Henk Jolink in Drempt © Jan Ruland van den Brink

Kringlooplandbouw: een goed idee of niet?

DREMPT/DE HEURNE - Boeren halen opgelucht adem nu de nieuwe visie van  landbouwminister Carola Schouten er ligt. Gelukkig wordt er geen krimp van de veestapel voorgesteld. 

Dat de landbouw zich meer moet ontwikkelen tot 'kringlooplandbouw' is al langer een trend. Twee boeren uit de Achterhoek vertellen hoever zij al zijn en wat zij vinden van de nieuwe visie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. 'Zwemseizoen van de waarheid’ voor Kruijffbad in Steenderen
    PREMIUM

    'Zwemsei­zoen van de waarheid’ voor Kruijffbad in Steenderen

    Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen moet het voor het eerst in vijf jaar tijd stellen zonder gemeentelijke subsidie. Er ging een streep door een jaarlijkse uitkering van 37.500 euro. Paniek bij zwemmend Steenderen? Dat niet. Mede met dank aan de lange en hete zomer van 2018. ,,Maar we moeten ons legertje vrijwilligers wél op peil houden, anders krijgen we problemen’’, zegt Jaap van de Vosse, voorzitter van stichting Sport, Cultuur en Educatie (SCE). De stichting beheert en exploiteert het Steenderense zwembad en heeft 2019 uitgeroepen tot 'Zwemseizoen van de waarheid’.

Achterhoek