Volledig scherm
Bennie Roozegaarde bij zijn huis aan de Halseweg, net buiten Zelhem. © Theo Kock

Laatste kans om in te spreken over evenemententerrein Zelhem

ZELHEM - Mensen krijgen nog één keer de kans hun mening te geven over de komst van een evenemententerrein op het erf van Bennie Roozegaarde, langs de Halseweg net buiten Zelhem. De gemeenteraad beslist hier 26 september over, maar wil nog eenmaal van iedereen horen hoe ze erin staan.

Daarom is woensdag een zogeheten inwonersavond bij het Witte Paard in Zelhem. Zeven mensen hebben zich al aangemeld om in te spreken. Ook initiatiefnemer Bennie Roozegaarde komt vertellen over het weiland naast zijn huis dat evenemententerrein moet worden.

Er is veel te doen over dit terrein, omwonenden vrezen onder meer voor aantasting van woongenot, waardedaling van huizen, geluidsoverlast en verkeersveiligheid. Van de negentig zienswijzen tegen het plan is het overgrote merendeel ongegrond verklaard.

‘Beslissing met impact op omgeving’

Desondanks wil de raad meer info om een goed en afgewogen besluit te nemen, zegt Herman van Rooijen (GroenLinks) namens de gemeenteraad. ,,Deze beslissing heeft grote impact op de omgeving, en dan is het belangrijk dat we ons als raad zo volledig mogelijk laten informeren”, zegt de GroenLinks-leider. ,,Het gaat erom gevoel te krijgen bij het onderwerp en op basis daarvan een juist besluit te nemen.”

Quote

Als raad moeten wij deze belangen tegen elkaar afwegen en dat kan het beste als je de info ter plekke ophaalt.

Herman van Rooijen, GroenLinks

Van Rooijen benadrukt dat het geen discussie-avond is, maar puur bedoeld om informatie te verzamelen. ,,Hoe staan omwonenden en belanghebbenden erin en hoe kijkt de initiatiefnemer er tegenaan? Als raad moeten wij deze belangen tegen elkaar afwegen en dat kan het beste als je de info ter plekke ophaalt.”

Volgens Van Rooijen hoort dit ook bij het streven een transparante overheid te zijn. In het verleden was er veel kritiek dat Bronckhorst niet naar burgers luisterde. ,,Dit is ook een test, als het goed gaat gaan we dit straks ook bij andere onderwerpen doen”, zegt Van Rooijen.

De openbare bijeenkomst is woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Witte Paard, Ruurloseweg 1 in Zelhem. Wie wil inspreken moet zich daarvoor aanmelden via griffie@bronckhorst.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek