Landgoed Hackfort wordt weer natter, en dit is waarom

VideoWICHMOND - Door het vertrek van een boer ontstaat er op landgoed Hackfort ruimte voor natuurherstel. Op de oude esgrond, de laatste jaren gebruikt als wei- en maïsland, wuift straks weer het graan.

,,Kijk, die steilrand gaan we weer echt steil maken." We staan in een glooiend weiland aan de Hackfortselaan op landgoed Hackfort, tussen Wichmond en Vorden. Boswachter Frank Kroezen van Natuurmonumenten wijst op een helling tussen een hoog en een laag gedeelte van de wei. ,,Die is in de loop der tijd flink afgevlakt. Als het weer een echt steile rand is, is het een prima leefgebied voor bijvoorbeeld graafbijen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek