Volledig scherm
Zeven koninklijke onderscheidingen in Zelhem. © Gemeente Wijchen

Lintje voor zeven brandweermannen Zelhem

ZELHEM - Zeven brandweermannen hebben zaterdag tijdens de jaarlijkse brandweeravond van de brandweerpost in Zelhem een lintje gekregen. Bennie Elsman, René Jolink,  Reinier Masselink, André Roelvink en Arie, Henri en Jan Wassink zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het zevental kreeg de koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Besselink. Allen zijn al decennia actief voor de brandweer, Bennie Elsman al ruim 38 jaar en René  Jolink ruim 28 jaar.  ,,Zonder de inzet van de vrijwilligers kan de brandweer in Bronckhorst niet functioneren. Hun inzet en betrokkenheid levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen de gemeente Bronckhorst en daarbuiten”, meldde hij.

Jubilarissen

Erwin te Bokkel, teamleider Incidentbestrijding IJsselstreek, verrichtte het openingswoord en aandacht was er ook voor drie jubilarissen: Jan Wassink (30 jaar), Reinier Masselink (25) en Suzanne Liet (12,5). Zij kregen allen een oorkonde en een medaille van Brandweer Nederland. 

Afscheid werd er genomen van drie brandweervrijwilligers in Zelhem: Henri Wassink, Patrick Massen en Dennis van der Hoeven. De eerste was maar liefst 26 jaar vrijwilliger. 

De bijeenkomst werd gehouden bij eeterij & tapperij De Smoks in Zelhem. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek