Het paasvuur in Velswijk wordt opgeruimd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het paasvuur in Velswijk wordt opgeruimd. © theo kock persfotografie

Loonwerkers druk met niet aangestoken paasvuren: ‘We zijn het hout liever vandaag dan morgen kwijt’

VELSWIJK/ HENGELO - Enkele houtstapels in Bronckhorst worden deze week afgevoerd zonder gebrand te hebben. Zo ook in Velswijk, waar wel ‘gewoon’ een feestje gevoerd werd zondag. Het zet de organisatie aan het denken over een tentfeest in 2020 zonder paasvuur. 

4 reacties

 • Joris

  3 jaar geleden
  En wat overblijft kan mooi in de verbrandingsoven, kan de kachel weer van branden en is een stuk schoner dan gewoon openbaar opstoken !
 • mooi

  3 jaar geleden
  mee eens pipo... 
 • Pipo

  3 jaar geleden
  Bravo! wat een goed idee van Paasvuur Velswijk. Geen paasvuur meer in 2012! Hulde!Het hoopje snoeihout stelde toch al niks meer voor toch? Het ging alleen nog om de commerciele uitbating van de tent.Wat nog mooier is dat men dan ook niet meer gebonden is aan de huidige locatie, een week lang geen overlast meer! Super!Zullen de provincie en de gemeente Bronckhorst vast informeren.Meteen doorzetten! Neem het evenement mee naar het schoolplein of naar het buurthuis.....goed voor het klimaat in de Velswijk.
 • Driver

  3 jaar geleden
  Wat raar....wat een verspilling! Wie heeft er nou tegenwoordig geen houtkachel? Dus...laat het hout kostenloos ophalen door de particuliere stokers. Probleem opgelost? Of is dit een te goedkope oplossing ? 

Achterhoek