Luidruchtig protest tegen windmolens in Brocnkhorst.
Volledig scherm
Luidruchtig protest tegen windmolens in Brocnkhorst. © DG

Luidruchtig protest tegen windmolens in Bronckhorst: ‘Niemand wil die dingen hier’

HENGELO - Tientallen inwoners van Bronckhorst die tegen windmolens in de gemeente zijn, hebben dat donderdagavond op luidruchtige wijze laten weten. Met bladblazers, kettingzagen en trekkers hielden zij een ‘lawaaiconcert’ voor het gemeentehuis in Hengelo, om hun protest tegen de zogenoemde ‘windreuzen’ kracht bij te zetten.

19 reacties

 • Bakermark

  3 jaar geleden
  Draagvlak is betrekkelijk. Meestal houdt een gemeente zich daar niet aan. Niet stemmen op de politieke voorstanders heeft meer effect. Democratie...……??!
 • Bakermark

  3 jaar geleden
  Zet ze bv. maar langs de Duitse grens. Vallen die Duitse molens niet zo op. 
 • Bakermark

  3 jaar geleden
  Als je 1 molen toestaat, schep je een precedent en kun je anderen niet meer keren. Het bestemmingsplan (Hinderwet/ omgevingsvergunning) moet, neem ik aan, ook gewijzigd worden. Ze staan ook vlakbij een gebied van Natura 2000.Dan kunnen overal zeer hoge bouwwerken in Bronckhorst worden geplaatst, immers men vind deze niet storend en 
 • Bakermark

  3 jaar geleden
  Mijn inziens een kortzichtige opmerking. Er zijn meerdere plaatsen voor groene energie en verschillende manieren om energie op te wekken. Het is toch logisch dat je kijkt waar de beste plekken zijn voor plaatsing. Het verpesten van de leefomgeving en landschap is met windmolens niet omkeerbaar. Bronckhorst zet met hun Beleidsplan in op kleinschalig landschap met groen en recreatie. Daar passen zulke windmolens niet in. Net zo min trouwens als de koeltoren bij de Aviko. Deze bouwwerken zijn zelfs zichtbaar vanaf de Veluwezoom. Maar U biedt in ieder geval uw achter- en voortuin aan. 
 • Arent

  3 jaar geleden
  'Het platteland zo goed als zelfvoorzienend'. Oh ja? Er zijn meer uren dat de zon niet schijnt dan wel. Waar halen die 'zelfvoorzieners dan hun energie vandaan?

Achterhoek