Carel de Vries is blij met de duurzaamheidsprijs van Bronckhorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Carel de Vries is blij met de duurzaamheidsprijs van Bronckhorst. © Jan Ruland van den Brink

‘Maak boeren niet gek met wensen, eisen en maatregelen’

HALLE - Een tegel met zijn naam ligt op de stoep van het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo. En dat vindt Carel de Vries wel mooi. Hij mag zich voortaan Duurzame Ster van de gemeente Bronckhorst noemen vanwege zijn inzet voor boeren, duurzaamheid en kringlooplandbouw in de Achterhoek. ,,De boer is essentieel in onze regio.”

3 reacties

 • Fietser

  2 maanden geleden
  ...of worden tegengewerkt door buurboeren die bezwaar maken tegen plannen van de buurman.
 • beka

  2 maanden geleden
  Mooi verhaal en hij heeft helemaal gelijk: alleen samen kom je eruit. Vertel dit verhaal dan vooral aan iedereen in Den Haag en buiten de agrarische wereld. Want juist de politici en "burgers" die niets van het boerenbedrijf afweten die zijn de ergste tegenstanders en die roepen het hardst dat ze overal tegen zijn. De boeren hebben meestal wel de juiste intentie maar worden teveel tegengewerkt door mensen zonder de juiste kennis.
 • Ger Ra

  2 maanden geleden
  Achter al die “noodzakelijke” politieke maatregelen zit meestal een reden die bestaat korte termijnvisie en eigenbelang. Dertig jaar verder ziet Nederland er helaas heel anders uit.
 1. Oud-verpleegkundige Maurits (56) uit Zelhem gaat helpen in zorghotel: ‘Het zal je vader of moeder maar zijn die daar ligt‘
  PREMIUM

  Oud-verpleeg­kun­di­ge Maurits (56) uit Zelhem gaat helpen in zorghotel: ‘Het zal je vader of moeder maar zijn die daar ligt‘

  ‘Heb je een zorgachtergrond? Kom ons alsjeblieft helpen‘, luidde net voor kerst de noodkreet vanuit de zorg in Apeldoorn. Maurits Dekker (56) uit Zelhem sloeg er op aan. ,,Komende maandag heb ik mijn eerste avonddienst in zorghotel Chrysant in Apeldoorn", zegt de oud-ambulanceverpleegkundige die tegenwoordig als interim-adviseur in de zorg werkt.
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Achterhoek