Bouwen
Volledig scherm
PREMIUM
Bouwen © Thinkstock

Mag je eindelijk een woning bouwen in Bronckhorst, heb je geen aannemer

STEENDEREN/ ZELHEM - Jongeren in onder meer Zelhem en Steenderen die van de gemeente Bronckhorst een bouwlocatie toebedeeld kregen voor starterswoningen, hebben de nodige vertraging opgelopen. Zij zijn nog steeds in gesprek met aannemers, die niet in de rij staan voor de relatief kleine woningbouwprojecten.

Ruim een jaar geleden konden jongeren zich inschrijven voor een starterswoning in Zelhem, Hengelo, Steenderen of Vorden. Dit zodat jongeren niet wegtrekken naar Doetinchem of Zutphen. Uiteindelijk werden vijf locaties vrijgemaakt voor in totaal 32 woningen. De deelnemers hebben door het collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) het heft in eigen handen. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor de realisatie van de woningen. Dat proces verloopt echter stroperig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek