Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Man (50) opgepakt die rivaliserende fan omverduwt tijdens ontspoord volleybalduel

SCHALKHAAR / HENGELO - Een 50-jarige man uit de gemeente Bronckhorst is door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een supporter tijdens de volleybalwedstrijd Avior 2 tegen DVO in Schalkhaar. De man is zaterdag in de sporthal opgepakt nadat een getuige de politie belde om de mishandeling te melden. 

De verdachte heeft een etmaal in de cel doorgebracht en is vervolgens heengezonden. Het onderzoek naar de mishandeling loopt.

Het incident deed zich voor na het duel in de derde divisie tussen de volleyballers uit Hengelo en Schalkhaar. Tijdens de door DVO gewonnen wedstrijd waren de supporters van Avior uit Schalkhaar op de tribunes buitengewoon luidruchtig. Volgens DVO-trainer Frans Jordens zaten mensen op de tribune kannen bier te drinken en onsportief te schreeuwen.

Een Avior-supporter zou een DVO-fan een glas bier in het gezicht hebben gegooid. De gooister kreeg vervolgens een duw en raakte gewond als gevolg van een val. De man die haar tegen de grond duwde is opgepakt op verdenking van mishandeling. De man heeft volgens getuigen een nacht in de cel doorgebracht. Hij is inmiddels op vrije voeten, maar moet zich waarschijnlijk later als verdachte verantwoorden voor de rechter.

Het voorval is voor voorzitter John Dommerholt van Avior aanleiding om te kijken of het beleid ten aanzien van drankgebruik op de tribune aangepast moet worden. Volgens hem wordt er wel vaker bier gedronken op de tribune. ,,Ik ken geen volleybalclub waar dat niet gebeurt. Dit is echter geen klein incident, dus we gaan het hier binnen het bestuur over hebben.”

Achterhoek