Mañana is gewoon Mañana en trekt als vanouds veel volk

videoVORDEN - Lekker ontspannen in een hottub, een strandstoel of met een speciaal biertje op het drijvende terras in de kasteelvijver. Mañana Mañana is weer gewoon het relaxte festival waar het om bekend staat.

Geen drukte bij de ingang, geen lange rijen bij de munten, geen hordes bij de muziekoptredens. Twee bijennesten die met een hoogwerker uit een boom werden gehaald. Dat was eigenlijk het meest opzienbarende. ,,Het was in ieder geval een goed bekeken attractie", zegt Lotte Post van organisatie De Feestfabriek.

Het Vordens festival Mañana Mañana is zonder incidenten verlopen. Beetje rondwandelen, muziek luisteren, mensen kijken en wat lekkers eten. Vooral dat laatste. Over het hele terrein verspreid staan foodtrucks met de meest uiteenlopende hapjes. 

Stalletjes hippie-kleding

Volledig scherm
Mañana Mañana in Vorden. © theo kock persfotografie

Wie bij binnenkomst van het festivalterrein merkt dat zijn outfit nog niet vrolijk genoeg is, kan terecht bij de stalletjes hippie-kleding, rechtstreeks geïmporteerd uit India. De wierooklucht komt je tegemoet.

Maar wie verder loopt hoeft zich niet te schamen voor een basic outfit. Hier mag alles. Jong en oud. Hip of niet. Er zijn dit jaar wel meer jongeren. Vooral donderdagavond, de avond waarbij de buurtdorpen gratis naar binnen mogen, heeft veel jeugd getrokken. En ook de afterparty's tot drie uur ’s nachts zijn populair. 

Kombucha

Bob van 't Klooster uit Gorssel is dit keer geen bezoeker van het festival, maar standhouder. Hij staat er met zijn nieuwe drankje ‘kombucha’, oftewel gefermenteerde thee. ,,Dit wordt helemaal het drankje van 2019,” voorspelt hij. Alcoholvrij, calorie-arm, vol antioxidanten en probiotica. Het zijn bij Bob's Kombucha vooral vrouwen die het drankje  willen proberen.

De camping naast het festivalterrein staat vol. De regen van vrijdag op zaterdag heeft voor wat overlast gezorgd. En de herendouches waren koud. Maar voor de rest geen wanklank.

Mañana Mañana, volgend jaar weer. 

Volledig scherm
Mañana Mañana in Vorden. © theo kock persfotografie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek