Volledig scherm
Mañana Mañana in Hummelo. © Bart Heemskerk

Mañana Mañana groeit naar vierdaags festival (video)

HUMMELO - Het festival Mañana Mañana krijgt er een vierde dag bij. De donderdagavond 16 juni wordt toegevoegd aan het evenement op Landgoed Enghuizen in het Achterhoekse Hummelo.

Het wordt een zomeravondconcert met klassieke muziek onder de naam ‘Mañana Classica’. Het Arosa Trio speelt vanaf 18.30 uur. Het trio bestaat uit de Nederlandse Frederieke Saeijs (viool), Nino Gvetadze uit Georgië op piano en de Servische celliste Maja Bogdanovic.

Het drietal speelde eerder met succes in onder meer het Concertgebouw.

Gratis
Bezoekers van het driedaagse Achterhoekse festival die een passe-partout hebben kunnen het concert gratis bezoeken, evenals campinggasten. Zij moeten zich wel aanmelden. Kaarten voor het optreden zijn ook los te koop en kosten 15 euro per stuk. Ze zijn onder meer verkijgbaar via de website van Mañana Mañana.

Gemêleerd
Het festival gaat vervolgens vrijdag 17 juni verder en duurt tot en met de nacht van zondag 19 juni. De invulling van het festival is zeer gemêleerd: optredens zijn er onder meer van punk- en electrobands en fluisterzachte liedkunstenaars, er is theater en er zijn activiteiten zoals yogales en een ‘Silent Skippy Disco’. Ook is er een zogeheten afterpartyschuur.

Samenwerking
Mañana Classica is een samenwerking met Stichting Nieuwjaarsconcert Hummelo. Streven van de organiserende Feestfabriek is om van Mañana Classica een vaste festivaldag te maken.

De opbouw van het festival begint maandag 30 mei, zeventien dagen later is de eerste festivaldag.

Bekijk hier een deel van een optreden van het Arosa Trio.

Concertgebouw Recital Hall Arosa Trio Nino Gvetadze - piano Frederieje Saeijs - violin Maja Bogdanovic - cello

Achterhoek