Volledig scherm
Zonnig weer, een hangmat en een drankje erbij, dat is festival Mañana Mañana. © Jan van den Brink

Mañana Mañana zoekt nieuwe plek, kans op afgelasting reëel

HUMMELO - De Feestfabriek is op zoek naar een nieuwe plek voor het Achterhoekse festival Mañana Mañana. Het vierdaagse evenement kan komend jaar niet meer worden gehouden op Landgoed Enghuizen in Hummelo, waar het de afgelopen vier edities een groot succes was.

Grondeigenaar Graaf van Rechteren Limpurg zag dat, vooral bij slecht weer, de natuur op Landgoed Enghuizen meer tijd nodig heeft om te herstellen na het festival. Daarop is in overleg besloten dat Mañana Mañana verhuist. „Een bericht dat we met pijn in de bek bekendmaken”, zegt woordvoerder Ilja Vaags van de Feestfabriek.

Voorverkoop opgeschort
Er zijn al tal van locaties bekeken en bezocht als nieuwe plek voor het festival, maar tot op heden zonder resultaat. Daarom is de voorverkoop, die 1 december zou beginnen, tot nader order opgeschort. In de tussentijd blijft de Feestfabriek hard op zoek naar een alternatieve locatie voor het festival, dat staat gepland voor donderdag 15 tot en met zondag 18 juni.

Daarvoor is geen deadline gesteld, aldus Vaags. „Maar de opbouw van het festival duurt minimaal een week, dus vóór juni moeten we duidelijkheid hebben. En het liefste natuurlijk nog dit jaar.”

Achterhoek
De nieuwe locatie hoeft volgens Vaags ook niet per se in Hummelo te zijn. „We richten ons op een plek in de Achterhoek. Of het ook buiten de Achterhoek kan? Liever niet, maar niets is onmogelijk.”

Uitverkocht
Mañana Mañana, het kleine zusje van de Zwarte Cross, trok vorig jaar 18.360 bezoekers, de zaterdag en zondag waren uitverkocht. Vorig jaar was de donderdag ook voor het eerst toegevoegd aan het voorheen driedaagse festival.


Bekijk de aftermovie van Mañana Mañana 2015.


Achterhoek