Volledig scherm
Hét spektakelstuk op het Varssels feest was dit jaar het zogenoemde marionetdrinken. © Jan Ruland van den Brink

Marionetdrinken hét spektakelstuk op Varssels feest

VARSSEL - Hét spektakelstuk op het Varssels feest was dit jaar het zogenoemde marionetdrinken op zaterdag. Een beker met drank, al dan niet met alcohol, moest zonder knoeien leeggedronken worden maar door de ingewikkelde manier van naar de mond brengen mislukte dat meermaals.

De deelnemers moesten de bekers namelijk naar hun mond bewegen door aan touwtjes te trekken. En dat ging meer dan eens verkeerd en zorgde daarbij voor hilarische situaties.

Het Varssels feest was vrijdag al begonnen met een toneelstuk, het marionetdrinken zaterdag was onderdeel van de volksspelen, waarna ook het vogelschieten begon. Daaraan deden 95 schutters mee, na 335 schoten wist Johan Teunissen de houten vogel naar beneden te halen.

Teunissen deed al ruim 40 jaar mee en nu lukte het hem eindelijk koning van Varssel te worden. Hij koos zijn vrouw Lydia als koningin.

Sebastiaan Hulshof schoot de kop eraf, de vleugels waren voor René Hobelman en Dinant Groot Wassink en de staart kwam op naam van Wilma Lijftogt.

Josine Mastbergen won het vogelgooien voor dames en Bas Koster het jeugdvogelschieten.

Volledig scherm
Johan Teunissen is koning van Varssel geworden. Hij koos zijn vrouw Lydia als koningin. © PR
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek