Massaal protest tegen plannen in Bronckhorst: ‘Windmolens worden ons door de strot geduwd’

VideoHENGELO - Tegen de plannen om windturbines in de gemeente Bronckhorst te plaatsen is dinsdagavond massaal geprotesteerd. Zeker vijfhonderd inwoners waren in optocht naar het gemeentehuis in Hengelo getogen. ,,Deze windmolens worden ons door de strot geduwd.”

3 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  die dingen zijn ondingen, geldmachines voor sommigen, ellende voor velen
 • dick Scheeringa

  2 jaar geleden
  Samen met vele andere burgers voor het eerst van mijn leven geprotesteerd. Ook goed om te zien dat buurten niet toestaan dat ze onderling worden uitgespeeld. Je zal maar dag en nacht worden geconfronteerd met geluidsoverlast, niet meer kunnen slapen of genieten van de rust en ruimte waar de Achterhoek om bekend staat. Kernwaarden moet je koesteren. Alleen oplossingen die de kernwaarden versterken passen in de Achterhoek.
 • Henk Jansen

  2 jaar geleden
  In Denemarken zijn ze nu verboden om op het land te plaatsen. Nu komen die Chinese subsidiegraaiers hun spullen hier neerzetten.
 1. Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’
  PREMIUM

  Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’

  41 kamers, een restaurant, meerdere bars en lounges, een wijnkelder, terrassen, conferentie- en feestzalen en een 9-holes golfbaan. Het Brummense kasteel Engelenburg is gerust een exclusieve locatie te noemen en zelfs bij het koningshuis in trek. Toch doet Anton de Lange uit Zutphen (72), al 35 jaar eigenaar van het landhuis, zijn ‘levenswerk’ nu van de hand. ,,Heb me eigenlijk altijd voorgenomen het niet te verkopen.”