Massaal protest tegen windmolens in gemeente Bronckhorst: 'Politiek luistert wel maar handelt er niet naar’

UPDATE en VIDEOHENGELO - Met een stille tocht naar het gemeentehuis in Hengelo en een aansluitend luidruchtig protestconcert wordt vanavond gedemonstreerd tegen de komst van windturbines in de gemeente Bronckhorst. Met meer dan 500 mensen was de bevolking zeer goed vertegenwoordigd. 

4 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Ron van Dijk nu zou de gemeenten hiervoor moeten opdraaien. jaren geleden werd dit overgenomen door de overheid en hiervoor zijn de energiecentrales gekomen. dat NIMBY smoesje kun je beter achterwege laten dit land is te klein om al die molens en zonnewoestijnen her en der rond te strooien wil jij zo'n ding zet het maar in je tuintje. het is trouwens wel heel makkelijk van Den Haag om problemen bij de gemeente te leggen, dat hoort namelijk hun taak te zijn.
 • Ron van Dijk

  2 maanden geleden
  Niks mis mee, dat elke regio z'n eigen energie opwekt. De "not in my backyard" attitude van een deel van de bevolking is egoistisch en betreurenswaardig.
 • Jaap De Boer

  2 maanden geleden
  De gemeente gooit de beslissing over de schutting naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen. En daarna is de kans groot dat n er opnieuw juridische kosten worden gemaakt van belastinggeld. Welke journalist gaat onderzoeken hoeveel gemeenschapsgeld daaraan is besteed door deze gemeente? Of moeten we naar de nationale ombudsman om gehoor te krijgen voor falend bestuur in deze gemeente?
 • Francis de Vries

  2 maanden geleden
  Het was zeer sfeervol!!

Achterhoek