Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Megaclaim van Gelderse brandweer tegen truckbouwers om prijskartel

HENGELO/ APELDOORN - De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) bereidt een megaclaim voor tegen zes Europese truckfabrikanten. Die hebben 14 jaar lang verboden prijsafspraken gemaakt, waardoor meer dan een miljoen euro te veel is betaald voor brandweerwagens. Gemeenten willen dit belastinggeld terug.

VNOG is de brandweerorganisatie voor 22 Gelderse gemeenten en heeft aangeboden het proces namens hen te voeren. In de Achterhoek heeft recent Bronckhorst 'ja' gezegd tegen dit aanbod, Aalten, Lochem en Montferland deden dit al eerder. Verwacht wordt dat de andere gemeenten ook snel 'ja' zeggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blijft Intertoys in de Achterhoek en Liemers? ‘Zulke winkels moeten op zoek naar het gat in de markt’
    PREMIUM

    Blijft Intertoys in de Achterhoek en Liemers? ‘Zulke winkels moeten op zoek naar het gat in de markt’

    DOETINCHEM/WINTERSWIJK - De werknemers van vijf Intertoys-winkels in de Achterhoek en een in Zevenaar verkeren in grote onzekerheid. De winkelketen heeft uitstel van betaling aangevraagd en verwacht wordt dat zeker honderd van de vierhonderd vestigingen in Nederland gaan sluiten. Mocht dat in Doetinchem, Lichtenvoorde, Winterswijk, Aalten of Zevenaar gebeuren, dan valt er een gat in de regionale speelgoedbranche.

Achterhoek