Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Meisjes opgepakt na geweld tegen agent op kermis in Hengelo

HENGELO - De politie heeft dinsdag twee meisjes van 16 en 18 jaar uit Hengelo aangehouden. De meiden zijn twee weken geleden op de kermis in hun woonplaats een agent te lijf gegaan.

Dit gebeurde na een uit de hand gelopen situatie tussen de politie en een groep jongeren.

Drugs
Agenten waren op woensdag 13 juli aan het werk op de Hengelose kermis, toen ze ter hoogte van de Spalstraat een persoon staande hielden op verdenking van het dealen van drugs. Volgens de politie begon de vriendengroep van deze jongen zich direct vervelend te gedragen tegenover de agenten en beledigden zij de agenten.

Escalatie
De agenten hebben de groep meerdere keren gevraagd om weg te gaan, maar één groepslid bleef terugkomen om de politiemedewerkers te hinderen bij hun werk. Toen ze hem ook staande hielden en hem om zijn legitimatie vroegen, escaleerde de situatie nog verder. De meisjes van 16 en 18 jaar gingen één van de agenten te lijf, zijn collega moest hem te hulp schieten.

Aangehouden
Al snel schoten andere agenten te hulp, waardoor de situatie weer onder controle raakte. De twee agenten zijn hierna naar de huisartsenpost gegaan om zich aan hun verwondingen te laten behandelen.

Drie leden uit de vriendengroep zijn diezelfde avond nog aangehouden vanwege het beledigen van de agenten. De meisjes uit Hengelo zijn, na onderzoek, dinsdag opgepakt.

Achterhoek