Eerder protest van inwoners tegen de aanhoudende verhoging van de afvalrekening in Bronckhorst. Ook voor dit jaar doemt er weer een tekort op in het afvalbeleid, van zo'n 2 ton.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerder protest van inwoners tegen de aanhoudende verhoging van de afvalrekening in Bronckhorst. Ook voor dit jaar doemt er weer een tekort op in het afvalbeleid, van zo'n 2 ton. © Jan van den Brink

Miljoenentekort dreigt in Bronckhorst: megaverlies in sociaal domein en weer meer betalen voor afval

HENGELO - Bronckhorst koerst af op een miljoenentekort. Na besparingen en een bijdrage uit de reserves blijft een nadeel staan van 2,3 miljoen. De burger betaalt een deel van de rekening, bleek deze week in de raad.

20 reacties

 • Gerrit Reindsen

  1 maand geleden
  Hebben de rekenmeesters zich weer vercalculeerd,met hun Landbouwschool diploma's?
 • rene bruns

  1 maand geleden
  Brian etaleert mooi dat hij alleen maar negatief is en helemaal niet op de hoogte is. Wethouder Hofman woont al ruime tijd in de gemeente Bronckhorst en dat is ook duidelijk gecommuniceerd maar Brian weet het niet. Dat zegt genoeg over het waarheidsgehalte van de rest van Brians betoog.
 • Bryan

  1 maand geleden
  Kennis, vergeet niet dat het met name GroenLinks-wethouder Hoffman is die er een bijzonder grote bende van maakt op dit moment. Onbegrijpelijk hoe zo'n figuur nog steeds fout op fout maakt ten koste van de burger. Maar ach, wat boeit het hem, meneer woont zelf lekker in een andere gemeente. Zelf heeft 'ie dus geen last van zijn incompetente beleid.
 • Kennis

  1 maand geleden
  Dit geeft precies de mentaliteit aan. In het sociaal domein denken ze in termen van winst en verlies, geld. Deze idiote VVD gedachte moet voor eens en altijd verdwijnen.
 • Jaap De Boer

  1 maand geleden
  Bronckhorst heeft sinds de oprichting zo’n schandalig hoge spaarpot opgebouwd bestaande uit allerlei bestemmingsreserves en algemene middelen, dat dit tekort geen enkel probleem is. En waarom zie ik een parallel tussen het afval en het sociaal domein? Er is minder aanbod, maar door wanbeleid maakt de gemeente het steeds duurder. Deze gemeente moet verdwijnen en opgaan in een grotere gemeente met competente burgemeester wethouders en ambtenaren. Ze maken er sinds de oprichting een puinhoop van.
 1. Kabinet wil maatregelen versoepelen met Pasen
  Play

  Kabinet wil maatrege­len versoepe­len met Pasen

 2. Tractor doormidden na botsing met auto bij Azewijn
  Play

  Tractor doormidden na botsing met auto bij Azewijn

Achterhoek