Volledig scherm
Hulpverleners bij zwembad In de Dennen in Vorden, nadat daar een 29-jarige man uit het dorp is verdronken. © Persbureau Heitink

Nachtelijke zwempartij na voetbaltoernooi werd Vordenaar fataal

VORDEN/ KRANENBURG - De 29-jarige man uit Vorden die afgelopen nacht is verdronken in zwembad In de Dennen, kwam terug van een voetbaltoernooi bij zijn club Ratti in de buurt Kranenburg. Op de weg terug naar huis nam hij met twee anderen nog even een duik in het zwembad aan de Oude Zutphenseweg.

Die nachtelijke zwempartij werd de Vordenaar fataal: hij kwam onder een afdekzeil terecht en kon daar niet meer onderuit komen. Brandweerlieden vonden het lichaam van de man in het water. ,,We zijn diep bedroefd en verschrikkelijk geschrokken. Iedereen bij de club is totaal overdonderd door wat er gebeurd is’’, zegt waarnemend voorzitter André Balvert van Ratti.

De 29-jarige man voetbalde in het eerste elftal van de club uit de Kranenburg. Met zeven andere teams speelde hij donderdagavond een onderling clubtoernooi, als afsluiting van het seizoen. Dat was rond 21.30 uur afgelopen, vertelt Balvert. ,,En daarna hadden we een derde helft, die nog lang gezellig bleef. Maar ja, dan 
hoor je de volgende morgen dat het is geëindigd op zo'n verschrikkelijke manier. Dat is bijna niet te beseffen.’’

'Niet voor het eerst'

Volgens terreinbeheerder Laurens Bleumink van Ratti wordt er wel vaker 's nachts gezwommen in het Vordense openluchtbad. ,,Ik kom zelf uit Vorden en als ik de geluiden in het dorp hoor, waren het niet de eersten die daar ’s nachts zijn gaan zwemmen.”

Voorzitter Marion van Deelen van de stichting die zwembad In de Dennen beheert, spreekt dat echter tegen. ,,Voor zover ons bekend is dit de eerste en enige keer dat mensen 's nachts het bad in zijn gegaan’’, zegt zij.

Herdenking

Het bestuur van Ratti komt vrijdagmiddag bijeen in het clubgebouw aan de Eikenlaan. Dan wordt onder meer besproken of er een herdenkingsmoment komt voor hun 29-jarige clubgenoot, die sinds 2011 bij Ratti speelde.

Volledig scherm
Zwembad In de Dennen in Vorden blijft vrijdag gesloten, na het fatale ongeval waarbij een nacht eerder een 29-jarige man uit Vorden is verdronken. © DG

Zijn teamgenoten uit de eerste selectie van de Kranenburgse club komen vrijdagavond samen in de kantine op sportpark De Eik, zegt waarnemend voorzitter Balvert. ,,Om te praten en met elkaar dit verschrikkelijke nieuws te verwerken.’’

De man werkte bij de zuivelfabriek van FrieslandCampina in Steenderen. Daar is vrijdagmiddag om 12.00 uur de productie kort stilgelegd, zodat de werknemers hun omgekomen collega konden herdenken.

Het zwembad, dat ongeveer 2 kilometer buiten de dorpskern van Vorden ligt, blijft in ieder geval vrijdag gesloten na het fatale ongeval de nacht ervoor. Het is nog onbekend wanneer er weer gezwommen kan worden.

Achterhoek