Volledig scherm
In de verhalenschuur bij de Lindenhof met verteller Jan Wagenvoort Foto Zuwent.nl

Natuurmuseum De Lindenhof stopt ermee

HENGELO - Het particuliere natuurmuseum De Lindenhof van Dinie en Jan Wagenvoort in de buurschap Bekveld bij Hengelo moet na twintig jaar stoppen. De verouderde schuren, waarin het museum is gevestigd, worden afgebroken omdat ze astbesthoudende daken hebben.

Toen de Wagenvoorts in 1996 stopten met boeren werd een nieuwe bestemming voor de drie schuren gevonden: verhalenschuur, natuurmuseum en koffiekantine. Jan Wagenvoort vertelde de bezoekers over natuur, handwerk, volksgeloof en historie, terwijl Dinie de kantine verzorgde.

Eerste bezoekers
In de zomer van 1997 kwamen de eerste bezoekers, van jagers tot plattelandsvrouwen. In de twee decennia van het bestaan hebben de meest uiteenlopende groepen De Lindenhof bezocht. Er waren ook evenementen zoals boekpresentaties, plattelands- en bedrijvendagen, Nacht van de nacht, VVV-bijeenkomsten, groepen van 'Fietsend de boer op' en van de Bekvelse inburgeringscursus.

Aardig feitje: berekend is dat er in al die tijd 25.000 kopjes kofie of thee zijn getapt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek