Gepakt en bezakt en met hulp van begeleiders lopen de jonge asielzoekers naar hun onderkomen op De Betteld, wat de komende vier maanden hun thuis zal zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Gepakt en bezakt en met hulp van begeleiders lopen de jonge asielzoekers naar hun onderkomen op De Betteld, wat de komende vier maanden hun thuis zal zijn. © Jan van den Brink

Niemand uit buurtschap De Meene verwelkomt vijftien jonge asielzoekers: ‘Maar sommige buren hebben aangeboden les te gaan geven’

ZELHEM - Tien meisjes en vijf jongens die in dit land asiel zoeken zijn maandagmiddag aangekomen op De Betteld bij Zelhem. Burgemeester Marianne Besselink stond klaar om de jongelingen uit vooral Syrië en Eritrea welkom te heten.

7 reacties

 • Marjan hutten

  1 maand geleden
  @ankie, en straks dan die overlast? En wij als burger maar meer en meer betalen.
 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  C. Schaafman: de nieuwe buren maken buurt. Dat is de gewoonte in de Achterhoek. Dus als het goed is, gaan de 50 nieuwe bewoners kennismaken met de buurt en nemen zij initiatief. En darbij vraag ik me ook af of de buren zijn uitgenodigd en of ze wel wisten hoe laat ze aan zouden komen. De communicatie door COA laat vaak te wensen over.
 • C Schaafman

  2 maanden geleden
  O, o, wat een mooi voorbeeld van noaberschap, waar we in de Achterhoek zovaak mee pronken. "Geen buurman of -vrouw te bekennen als de busjes kort voor twee uur de parkeerplaats opdraaien." De buurt laat zich weer van zijn beste kant zien. Gelukkig zijn er mensen zoals die van De Betteld, die weten hoe het wél moet. Ik hoop dat de jongeren zich snel thuis voelen, de draad van hun leven kunnen oppakken en gaan werken aan een veilige en gezonde toekomst. Je zou maar één van die vluchtelingen zijn.
 • Gerrit Reindsen

  2 maanden geleden
  En alles op kosten van de Ned.belastingbetaler
 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  Me dunkt dat de burgemeester hier wel een heel eigenzinnige invulling geeft aan het begrip persvrijheid met haar gedrag. Laat dit aan de begeleiding van deze AMA's over, die hebben (hopelijk) verstand van zaken. En ja, ik begrijp B.Peeters ook helemaal, kennelijk is deze opvang thans een "hot item" en dan is daar ineens ook heel veel geld voor beschikbaar, en thuiszorg is nu eenmaal geen onderwerp waarmee je lekker scoort om nog maar te zwijgen over zorgcowboys die hun slag slaan in dit veld.

Achterhoek