Volledig scherm
Het voormalige kerkgebouw De Vlam aan de Piersonstraat in Zlehem gaat vlak en maakt plaats voor huurwoningen. © Google Streetview

Nieuwbouw voor 55-plussers en dementerende ouderen in Zelhem

ZELHEM - Ouderen in Zelhem krijgen meer plek om te wonen. Op twee plekken in het dorp wordt nieuw gebouwd. Voor dementerende ouderen komen er 32 verpleeghuisplekken bij achter de huidige nieuwbouw van de Zonnekamp.

Zorgorganisatie Markenheem heeft de grond hiervoor gekocht van woningcorporatie ProWonen en bouwt er een twee etages tellend gebouw voor 32 mensen. Markenheem hoopt dat zij in 2022 in de appartementen kunnen.

Van de acht levensloopbestendige huizen die ProWonen hier zou bouwen, komen er zeven terug aan de Piersonstraat. Daar is het al jaren leegstaande, voormalige kerkgebouw De Vlam en de naastliggende woning gekocht door de woningcorporatie.

Deze gebouwen worden gesloopt en maken plaats voor zeven nieuwe huurhuizen. Omdat deze woningen levensloopbestendig worden gebouwd, krijgt de doelgroep 55+ voorrang bij de toewijzing. Als alles meezit, kan op zijn vroegst in 2021 met de bouw worden begonnen.

Al plan voor dertien huurhuizen

Volledig scherm
Op de plek van het oude postkantoor in Zelhem (links) en de voormalige Rabobank (op de achtergrond nog net te zien) komen in totaal dertien huurhuizen. © Google Streetview

Deze huizen komen bij de al bestaande plannen voor herontwikkeling van de voormalige Rabobank aan de Hummeloseweg en het oude postkantoor aan Achter de Hoven. Op deze beide locaties bouwt ProWonen bij elkaar dertien huurhuizen.

Alle procedures hiervoor zijn inmiddels doorlopen en de bouw hiervan begint naar verwachting in de loop van dit jaar. ,,We hebben meer dan driehonderd aanmeldingen gehad voor deze beide plekken, dus de behoefte aan sociale huurwoningen is enorm in Zelhem”, zegt projectleider Roy Meurs van ProWonen.

Ook voor de zeven nieuw huurhuizen verwacht hij daarom veel belangstelling. De exacte huurprijs is nog niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek