Volledig scherm
© BELGA

'Nieuwe' single van Normaal voor crosskampioen Herlings

HUMMELO - Er komt toch nog een nieuwe single uit van het al langer dan een half jaar gestopte Normaal. Het nummer is uitgebracht vanwege het wereldkampioenschap van motorcrosser Jeffrey Herlings.

De single Jeffrey Herlings weer wereldkampioen is overigens niet helemaal nieuw, want het nummer lag al twee jaar klaar. „Eerder lukte het hem helaas nog niet om wereldkampioen te worden”, zei Jolink daar eerder over.

Oppermachtig
Dit seizoen was Herlings, eigenlijk als vanouds, oppermachtig in de MX2-klasse en was het wachten tot hij wereldkampioen zou worden. Dat gebeurde zondag in Amerika, waar de pas 21-jarige motorcrosser uit Elsendorp (Noord-Brabant) met een straatlengte voorsprong kampioen werd. Het is alweer het derde wereldkampioenschap voor Herlings, die de titel eerder won in 2012 en 2013.

Komend seizoen rijdt de Brabander in de MXGP, de koningsklasse van de motorcross.

Download
Herlings kan overigens meer dan motorcrossen: hij is namelijk ook te horen in het nummer, waarin hij een stukje rapt. De single komt nog deze week beschikbaar als download op internet, aldus Normaal-manager Ronnie Degen.

Achterhoek