Volledig scherm
PREMIUM
Zelhem wielrenner Joris Nieuwenhuis © Jan Ruland van den Brink

Nieuwenhuis heeft honger naar de weg

Voor veel renners is het wielerseizoen vergevorderd, maar Joris Nieuwenhuis is net begonnen. Na zijn liesblessure test de Zelhemmer in criteriums zijn conditie.

Na het afgelopen veldritseizoen liet veldrijder Joris Nieuwenhuis uit Zelhem zich noodgedwongen opereren. ,,Aan de liesslagader, dat is een blessure die vaak voorkomt bij wielrenners en schaatsers", duidt de wielrenner zijn kwetsuur. ,,Na de operatie moest ik voorzichtig weer mijn conditie opbouwen. Dan twijfel je best wel even of het weer goed komt. Maar ik heb er nu een goed gevoel bij en ook de arts was na de operatie positief."

Andere invulling wegseizoen

Het betekende wel dat het wegseizoen voor Nieuwenhuis een andere invulling kreeg dan gewenst. Door de operatie in februari liep de kennismaking met het asfalt een paar maanden vertraging op voor de renner van het DevelopmentTeam Sunweb.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek