Erik Weening (links) van zwembad De Brink in Zelhem maakt zich zorgen over het voortbestaan omdat de kosten bij het zwembad blijven stijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Weening (links) van zwembad De Brink in Zelhem maakt zich zorgen over het voortbestaan omdat de kosten bij het zwembad blijven stijgen. © theo kock persfotografie

Noodkreet zwembad Zelhem nu geld opraakt: ‘Verwarmen water nu twee keer zo duur’

Het spaarpotje van zwembad De Brink in Zelhem raakt langzaam leeg. Oorzaak: de hoge gasprijzen. ,,We hebben inmiddels een energierekening van 22.000 euro in de maand”, zegt Erik Weening, mede-eigenaar van het Zelhemse binnenbad.

5 reacties

 • Gertie Kuiperij

  1 jaar geleden
  Hartverwarmende reacties.... Zet 'm op Erik
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Baden op de huidige temperatuur houden kan niet meer. Het milieu probleem is alleen op te lossen door een stap terug te zetten.
 • yvonne rooijen

  1 jaar geleden
  Lijkt me een groot dilemma voor de gemeente als ze hier financieel bijspringen dan moeten ze dat ook doen bij andere overdekte zwembaden in de gemeente. De temperatuur van het water een paar graden verlagen scheelt wellicht ook in de kosten. De tijd is voorbij dat er in elk dorp zo'n dure overdekte voorziening is. De wereld staat in brand en dat zal ons welvaart kosten hoe vervelend dat ook is.
 • Otto Abetz

  1 jaar geleden
  Zo een kreet is aan dovemansoren oren gericht. In dit land heeft men alleen geld voor het financieren voor oorlog in een vreemd land.
 • Marjan hutten

  1 jaar geleden
  te duur dat zwemmen vandaag de dag, entree niet meer te doen; over een paar jaar is er geen enkel binnenbad meer, en buitenbaden ook niet.