Het afscheidsoptreden van Normaal in Arnhem in 2015.
Volledig scherm
Het afscheidsoptreden van Normaal in Arnhem in 2015. © ANP

Normaal in originele bezetting terug met ‘Olderwets Høken’

updateLOCHEM/ HUMMELO - Bijna 3,5 jaar na het afscheidsconcert in GelreDome keert Normaal terug op de planken. De Achterhoekse dialectband rond voorman Bennie Jolink speelt onder de naam ‘Olderwets Høken’ nog eenmaal: op Hemelvaartsdag 2019 (30 mei) in Lochem, waar het in 1975 begon voor de band.

Nog eenmaal 'olderwets høken' met Normaal.
Volledig scherm
Nog eenmaal 'olderwets høken' met Normaal. © PR

De show is op het Tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg in Lochem, mét Bennie Jolink als vanouds op zang en gitaar. Hij was in 2015 gedwongen te stoppen met de band vanwege gezondheidsredenen, maar de Hummeloër voelt zich door een medicijn van ‘bijbelse proporties’ inmiddels zo sterk dat hij weer wil optreden. ,,Bij de standbeeldonthulling op Hemelvaartsdag 2018 in Hummelo was ik erg benieuwd of ik het vol zou kunnen houden, maar het ging prima’’, laat Jolink weten in een persverklaring. ,,Inmiddels ben ik weer een stuk vooruit gegaan en verheug me heel erg op 30 mei. Nog eenmaal olderwets høken.’’

Bijzonder is dat de band in vrijwel originele bezetting aantreedt. Dus behalve met Jolink als voorman met Willem Terhorst op bas en Ferdi Jolij op gitaar. Alleen de begin 2014 overleden drummer van het eerste uur Jan Manschot is er niet bij. Achter het drumstel zit Timo Kelder, die in het laatste jaar van Normaal de drummer was en ook speelde tijdens het afscheidsconcert op 19 december 2015 in Arnhem. Roel Spanjers is de toetsenist.

Dit betekent dat Jan Wilm Tolkamp, de gitarist die de laatste jaren in Normaal zat, er op 30 mei 2019 niet bij is in Lochem.

Kaarten

Een kaartje in de voorverkoop kost 43,86 euro, dit is inclusief servicekosten. In het voorprogramma zijn er optredens van Rowwen Hèze en De Boetners, aanvang van het evenement is 15.00 uur. De Limburgers van Rowwèn Heze waren er in 2015 ook al bij, tijdens het afscheidsconcert in GelreDome.

De voorverkoop begint vrijdag 7 december om 10.00 uur op de site van Ticketmaster: ticketmaster.nl. Er zijn 17.500 kaarten beschikbaar. Telefonisch tickets bestellen kan ook, via 0900 - 300 1250 (60 cent per minuut).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek