Volledig scherm
Normaal, met van links naar rechts: Jan Wilm Tolkamp, Bennie Jolink, Timo Kelder, Willem Terhorst en Roel Spanjers. Boven 'bandmascotte' Hendrik Haverkamp. © Koos Groenewold

Normaal stopt definitief, afscheidsconcert in GelreDome

HUMMELO - De Achterhoekse dialectrockband Normaal stopt definitief. Op zaterdag 19 december 2015 is het afscheidsconcert in het Arnhemse stadion GelreDome. Dat heeft het management van de band bekendgemaakt.

Het afscheidsconcert heeft de naam 'Ajuu, de mazzel!' gekregen, naar de afscheidsgroet van Bennie Jolink aan de anhangers na elk optreden.

Einde
Het concert in GelreDome begint op 19 december om 16.00 uur. Eerst spelen er bands in het voorprogramma, waarna Normaal zelf om 20.00 uur op het podium komt. De band gaat daarna door tot 23.00 uur. Daarna komt er definitief een einde aan Normaal.

Kaarten voor het afscheidsconcert gaan vanaf donderdag 18 juni 10.00 uur in de verkoop en kosten 35 euro per stuk.

40 jaar
Normaal bestaat 40 jaar in 2015 en is momenteel bezig met een afscheidstournee. Die voerde onder meer langs Lochem, waar de zegetocht voor de Achterhoekers begon in 1975, maar ook langs plaatsen als Beltrum en Toldijk, waar vrijdag 26 juni dus voor de laatste keer Høken in Toldiek is. Zowel dat concert als het koffieconcert in Toldijk op zondag 28 juni is uitverkocht.

Het laatste concert in de huidige tournee is op vrijdag 2 oktober in Siddeburen.

Achterhoek