Op een Nederlandse webshop is een t-shirt te koop met een opdruk die impliceert dat journalisten opgehangen moeten worden. De vakbond van journalisten onderneemt actie om verkoop van het shirt te stoppen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een Nederlandse webshop is een t-shirt te koop met een opdruk die impliceert dat journalisten opgehangen moeten worden. De vakbond van journalisten onderneemt actie om verkoop van het shirt te stoppen. © DG

Omstreden webshop die shirts met haatzaaiende teksten verkocht offline gehaald: ‘Dit tolereren wij niet’

KEIJENBORG - Shopify, het Canadese bedrijf waar de omstreden webshop Doradotee.nl gehost werd, heeft het misbruik van Keijenborgse adresgegevens een halt toegeroepen en de winkel offline gehaald. ,,Dit gaat tegen onze regels in. We hebben de webshop verwijderd”, aldus een woordvoerder van de onderneming.

2 reacties

  • Eric Schuurman

    7 maanden geleden
    Het hijgerige 'Achterhoekse webshop' is in dit artikel gelukkig vervangen door 'omstreden webshop'. Ik zie dat maar als een indirect meaculpa.
  • Willem Wunderink

    7 maanden geleden
    De politie zou hier actie moeten ondernemen: identiteitsfraude is een van de snelst groeiende vormen van criminaliteit en justitie/politie lopen hier hopeloos achter. Ook de wetgeving trouwens: technisch is het geen enkel probleem om de boosdoeners te achterhalen, maar de beperkende wetgeving (waaronder de privacywetgeving) en het gebrek aan internationale samenwerking en automatisering staan een adequate aanpak in de weg. Tijd voor een inhaalactie!

Achterhoek