Onno Luimers is één van de omwonenden die zich verzet tegen de bouw van woningen bij landgoed Het Regelink.
Volledig scherm
PREMIUM
Onno Luimers is één van de omwonenden die zich verzet tegen de bouw van woningen bij landgoed Het Regelink. © Jan van den Brink

Onbegrip over massale woonwijk bij landgoed in Hengelo: ‘Deze plek kun je maar één keer verkwanselen’

HENGELO - In Hengelo heerst onbegrip over de komst van een nieuwe woonwijk met 140 huizen bij landgoed Het Regelink, aan de door groen gedomineerde noordkant van het dorp. Omwonenden willen openheid van zaken van de gemeente Bronckhorst.

7 reacties

 • Dick te Kulve

  2 maanden geleden
  Bouwen tussen Hengelo en Keijenborg is een prima optie.
 • Jaap De Boer

  2 maanden geleden
  Let op: hier komt weer een rechtszaak aan. Van ons belastinggeld.
 • Rene Winkelman

  2 maanden geleden
  Is de ruimte tussen Hengelo en Kijenborg ook onderzocht als optie? Omliggende ontsluitingswegen en aansluiting op N316 liggen er goeddeels al. De beide dorpen met elkaar verbinden heeft ook andere voordelen; o.a. betere verbinding op meerdere gebieden, o.a. sport (één sporthal ?) en sociale aspecten. Wat betreft natuur lijkt er niet veel verloren te gaan.
 • Kees van Eijk

  2 maanden geleden
  Gewoon geld kwestie heeft niets met natuurbehoud te maken. Geld maakt macht en hoe meer je hebt hoe veel meer je naar je pijpen kunt laten dansen.Neem o.a energie bedrijven en zo zijn er nog veel meer .En in heel veel bedrijven zijn de aandeelhouders oud leden van regering en politieke partijen houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd . Besmeerd met boter
 • wilma Reulink

  2 maanden geleden
  Zou toch mooi zijn als er wat gebouwd werd voor met name de de mensen met een wat kleinere portomonne.Maar aan deze kant van Hengelo staan grote vrijstaande huizen.Dus daar zal wel een stokje voor worden gestoken.Want niet in hun achtertuin.