Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Ruland van den Brink

Onderzoek naar zedendelict op zorgboerderij Wichmond

WICHMOND - De politie doet momenteel onderzoek naar een zedendelict dat zou hebben plaatsgevonden op zorgboerderij Vergeet-me-nietjes in Wichmond.

Inhoudelijk wil de politie er niets over kwijt, ook niet wanneer het delict is geweest. ,,We zijn altijd super terughoudend als het gaat om zedendelicten, omdat dit enorme impact heeft op de slachtoffers. Ik kan er  echt niets meer over zeggen’’, aldus woordvoerder Siemen Klok. 

Verbroken

De zorgboerderij kwam vorige week in het nieuws vanwege een vernietigend inspectierapport. De betrokken gemeentes Zutphen, Lochem, Voorst en Brummen hebben alle contracten verbroken. Gemeente Bronckhorst deed geen zaken met de opvang en zal dat ook niet gaan doen.

Uit het overleg tussen de gemeentes dinsdag is duidelijk naar voren gekomen dat met zorgboerderij Vergeet-me-nietjes geen zaken meer wordt gedaan. Alle contracten zijn verbroken, zegt burgemeester Annemieke Vermeulen die namens de gemeentes het woord voert over deze kwestie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek