Elise Wiendels tijdens de repetitie voor Maestro Hengelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Elise Wiendels tijdens de repetitie voor Maestro Hengelo. © Theo Kock

Onervaren Hengeloërs dirigeren orkest: ‘Liefst ga ik voorop in de polonaise’

HENGELO - Vijf totaal onervaren dirigenten krijgen zaterdagavond de leiding over het orkest van muziekvereniging Crescendo tijdens de eerste editie van Maestro Hengelo.

Ze zegt van zichzelf dat ze amuzikaal is. Toch liet Elise Wiendels-Hermans (53) zich overhalen om als dirigente mee te doen aan Maestro Hengelo. ,,Daar heb ik wel een beetje spijt van”, bekent de eigenares van een schoenenzaak in het dorp. ,,Het valt me héél erg tegen. Ik wil altijd alles goed doen, maar dit kan ik simpelweg niet goed doen.”

Een troost voor haar is dat ook de andere Hengelose prominenten helemaal op nul begonnen. Na een theorieles, flink wat droogoefeningen en een aantal repetities moet het zaterdag gebeuren. Dan moeten de vijf nieuwbakken dirigenten in een goed gevulde sporthal De Kamp het orkest van muziekvereniging Crescendo leiden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meeste supermarkten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Meeste supermark­ten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Met het paasweekend voor de deur wordt extra drukte verwacht in supermarkten en andere winkels die voedsel verkopen. Mede daarom is de roep vanuit de branche om de openingstijden te verruimen sterk. Bijna alle gemeenten geven aan dat zij hebben besloten de openingstijden te verruimen. Ze willen daarmee de te verwachten drukte zo veel mogelijk spreiden en daarmee de kans op besmetting met het coronavirus inperken.

Achterhoek