De plannen voor windmolens nabij Laag-Keppel liggen voorlopig stil, maar even verderop langs de Oude IJssel bij Doetinchem worden wel plannen ontwikkeld voor vier of vijf windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
De plannen voor windmolens nabij Laag-Keppel liggen voorlopig stil, maar even verderop langs de Oude IJssel bij Doetinchem worden wel plannen ontwikkeld voor vier of vijf windmolens. © Jan van den Brink

Onrust in Bronckhorst, dat omsingeld dreigt te worden door windmolens

DREMPT / LAAG-KEPPEL - Onrust in Bronckhorst nu deze gemeente omsingeld dreigt te worden door windmolens. In buurgemeenten Doetinchem, Doesburg en Zutphen liggen plannen of ideeën voor windturbines op de grenzen. Als die doorgaan, komen er op drie plekken windparken pal op of tegen de grens met Bronckhorst.

16 reacties

 • GeenWindmolensHierNl

  4 maanden geleden
  Eindelijk een GL wethouder die aan de mensen die op hem gestemd hebben denkt..... en dan keur jij dat af omdat dat afwijkt van de partij ideologie? Heb je er überhaupt wel eens over nagedacht dat de meeste natuurliefhebbers buitenaf wonen, en dat dat gelijk de tegenstander voor windturbines zijn? Stadsbewoners die windturbines wensen mogen ze in het stadspark plaatsen. Maar blijf er vooral mee weg in het buitengebied.
 • Albert

  4 maanden geleden
  Ik snap dat je goed moet overwegen waar je windmolens moet gaan plaatsen. Maar mooi is een menselijke beleving waar we niet verder mee komen. Voor het energievraagstuk moet dringend een oplossing komen. Vreemd dat Paul Hofman (wethouder GL Bronckhorst) zijn bedenkingen heeft. Past niet bij het GL standpunt, maar blijkbaar is wethouder zijn belangrijker dan partij ideologie.
 • GeenWindmolensHierNl

  4 maanden geleden
  Is het buitengebied dan niet belangrijk. Voor energie voor de steden: zet de windturbines maar in het stadspark. Maar blijf vooral weg uit het buitengebied met die ondingen.
 • Dinges

  4 maanden geleden
  Het hele land en zelfs de halve noordzee komt vol windmolens en zonnepanelen te staan...dus ook in Bronckhorst!Anders moet je maar op een partij stemmen die voor kernenergie gaat.
 • moi

  4 maanden geleden
  Bijna goed.Alleen overdrijft u wel een beetje met die windmolens: ze komen in het buitengebied niet overal maar op sommige plaatsen en ze hoeven ook zeker niet de hoogte van 240 meter te hebben, al heb je er met die hoogte minder van nodig uiteraard.Helemaal eens: Doe het voor je kinderen!
 1. Actievoerders weggestuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting
  Play

  Actievoer­ders wegge­stuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting

 2. Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open
  Play

  Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open

Achterhoek