Volledig scherm
Bennie Jolink en Willem Terhorst. © Jan Houwers

Ook zonder Normaal blijft het Høkersweekend bestaan (video)

ZELHEM - Het jaarlijkse Høkersweekend bij De Tol in Zelhem blijft bestaan, ondanks het einde van de band Normaal eind 2015. Dat zegt voorzitter Henk Kelder van het Anhangerschap, de Normaal-fanclub die het weekeinde organiseert.

"Er komt gewoon een Høkersweekend in 2016, zeker weten. Dan maar zonder Normaal, maar daar verzinnen we wel wat op", zegt Kelder maandag, na afloop van het Høkersweekend 2015, dat vrijdagavond begon en zondag werd afgesloten.

Normaal trad zaterdagavond op.

Laatste optreden
Dat optreden was het laatste van de 40-jarige band in thuishaven de Achterhoek. En het was fantastisch, aldus Kelder. "Ja, het was mooi werk. Ondanks het slechte weer was er een supersfeertje, geen wanklank gehoord. En het laatste optreden van Normaal hè, daar kwam toch wel wat emotie bij kijken."

Tevreden
Toch overheerst het tevreden gevoel bij Kelder, die 1.200 mede-anhangers heeft mogen verwelkomen op het drassige terrein bij De Tol. Op dat aantal hoopt hij in 2016 opnieuw, het Høkersweekend wordt in ieder geval niet kleiner. Want er is behoefte aan, merkte Kelder. "Normaal stopt er dan wel mee, maar er hebben zich toch weer nieuwe leden aangemeld voor het Anhangerschap afgelopen weekend. Prachtig toch!"

Einde
Het einde voor het Anhangerschap is dan ook nog lang niet in zicht. "We hebben nu 2.800 leden. Als dat terugloopt naar 700, 800 kunnen we een keer over opheffing praten, maar nu nog lang niet."

Henk Kelder over het einde van Normaal na 40 jaar:

De lampen gaan uit, de show is gedaan. Optredens van Normaal zullen misschien stoppen, maar de klanken en betekenissen zullen altijd deur bliev'n donderen. Althans, dat vindt Henk Kelder, voorzitter van fanclub de Anhangerschap. Hij kijkt terug op 40 jaar Normaal. Bekijk het hele bericht op: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=217372.

Achterhoek