Rutger van Lier.
Volledig scherm
PREMIUM
Rutger van Lier. © Jan van den Brink

'Op die landweg wil ik over twintig jaar ook nog trekkers zien rijden. Daar wil ik samen met de boeren voor strijden’

het gesprekWaar boeren protesteren duikt Rutger van Lier op als één van de actieleiders. Het bijzondere: de Westlander woont pas sinds drie jaar op het Achterhoekse platteland. En hij heeft een missie: ,,Daar, op die landweg, wil ik over twintig jaar ook nog trekkers zien rijden. Daar wil ik samen met de boeren voor strijden.”

8 reacties

 • Eelco .

  3 weken geleden
  Geef dit soort aandachtstrekkers toch niet steeds een platform. Ze hebben hun moment of fame gehad en nu weer gewoon weer aan het werk, zoals de rest van het land.
 • Senors

  1 maand geleden
  Alleen de acties opstoken vindt hij interessant, de landbouw alleen maar groot, groter, grootst. Ook zijn verdienmodel zit zo in elkaar. Maar hij zal ook rekening moeten houden met o.a. stikstof! Anders vliegen zijn duiven binnenkort ook niet meer.
 • Mar

  1 maand geleden
  Eindelijk iemand van buiten de sector die zich verdiept heeft in de problematiek in de agrarische sector, de noodzaak ziet en naast de boeren gaat staan. 
 • Loetje

  1 maand geleden
  Over 20 jaar vliegen de trekkers denk ik .
 • Leo

  1 maand geleden
  Praatjesmaker die geen idee heeft hoe de agrarische sector in elkaar zit. Ziet alleen maar de topjes van de ijsbergen en reageert daar opruiend op.
 1. Oud-verpleegkundige Maurits (56) uit Zelhem gaat helpen in zorghotel: ‘Het zal je vader of moeder maar zijn die daar ligt‘
  PREMIUM

  Oud-verpleeg­kun­di­ge Maurits (56) uit Zelhem gaat helpen in zorghotel: ‘Het zal je vader of moeder maar zijn die daar ligt‘

  ‘Heb je een zorgachtergrond? Kom ons alsjeblieft helpen‘, luidde net voor kerst de noodkreet vanuit de zorg in Apeldoorn. Maurits Dekker (56) uit Zelhem sloeg er op aan. ,,Komende maandag heb ik mijn eerste avonddienst in zorghotel Chrysant in Apeldoorn", zegt de oud-ambulanceverpleegkundige die tegenwoordig als interim-adviseur in de zorg werkt.
 1. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

 2. Bouwvakkers onwel door ongeluk op zandafgraving Spijk
  Play

  Bouwvak­kers onwel door ongeluk op zandafgra­ving Spijk

Achterhoek