Volledig scherm
PREMIUM
Frank van Setten, voorzitter van de stichting Poort van Bronckhorst, voor het zo karakteristieke station in Vorden. © Arjan Gotink

Opknappen station Vorden wordt dure en complexe klus

VORDEN - Het stationsgebouw in Vorden staat al ruim tien jaar leeg (in 2008 gaf een in het pand gevestigde tandartsenpraktijk er de brui aan) en dat is Frank van Setten en enkele andere Vordenaren een doorn in het oog. Samen met Jacqueline Tomey (secretaris), Gerard Seesink (financieel adviseur) en Willem-Jan van Vijfeijken (bouwkundig adviseur) vormt voorzitter Van Setten het bestuur van stichting De Poort van Bronckhorst. De stichting wil twee dingen: het monumentale pand grondig opknappen en vervolgens laten exploiteren. Dat wordt een complexe en dure klus, weet Van Setten. ,,Dat karwei gaat circa zes ton kosten.’’ Op uiterlijk 1 februari 2020 wil De Poort van Bronckhorst haar definitieve plan indienen bij de Provincie Gelderland.

De Provincie Gelderland startte vorig jaar de Steengoed Challenge. Leegstaande of weinig gebruikte panden in Gelderland komen in aanmerking voor een opknapbeurt met (financiële) ondersteuning van de provincie. Het Vordense station is daarvoor in de race. ,,Zonder provinciale steun redden we het niet’’, zegt Van Setten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Grote verrassing voor Jan uit Vierakker: na dik 30 jaar duikt zijn in Giethoorn verloren portefeuille op
    PREMIUM
    video

    Grote verrassing voor Jan uit Vierakker: na dik 30 jaar duikt zijn in Giethoorn verloren portefeuil­le op

    VIERAKKER - Rundveehouder Jan Borgman uit Vierakker was ruim dertig jaar geleden aan het punteren in Giethoorn. Hij deed dit samen met enkele tientallen leeftijdsgenoten uit de Achterhoek van jongerenvereniging Jong Gelre en een groep van veertig buitenlandse studenten. Op de Beulakerwiede in Giethoorn verloor Borgman zijn portemonnee. Een zoektocht destijds leverde niets op.

Achterhoek