Volledig scherm
Brand in een boerenschuur met woning aan de Wierssebroekweg in het buitengebied van Vorden. © GinoPress B.V.

Opnieuw grote brand in Vorden, boerderij en stal in de as gelegd

VORDEN - Opnieuw een grote brand in Vorden: in de nacht van donderdag op vrijdag brandde een boerderij aan de Wierssebroekweg in het buitengebied van Vorden af. De boerderij en aangebouwde stal bedekt met een rieten dak werden volledig in de as gelegd.

De brand werd rond 1.30 uur gemeld. De bewoners en de hond wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hiernaar zal onderzoek worden gedaan. 

De brandweer van Barchem, die als eerste aanwezig was, kreeg assistentie van de korpsen uit Ruurlo, Vorden, Laren en Zutphen. Bij de brand was er sprake van een flinke rookontwikkeling. Stichting Salvage is ingezet voor de afhandeling van de schade en zorgt voor onderdak van de bewoners.

Het is de tweede grote brand in Vorden in een week tijd. Dinsdag werd er op het industrieterrein een autobedrijf en een plasticverwerker in de as gelegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek