Volledig scherm
Bennie Jolink tijdens het allerlaatste optreden van Normaal, op zaterdag 19 december in GelreDome. © Gerard Burgers

Optredens Bennie Jolink niet in gevaar ondanks longproblemen

HUMMELO - Bennie Jolink gaat de komende tijd 'gewoon' optreden met zijn band De Pensionado's. De shows op Mañana Mañana (komende vrijdag) en Høken in Toldiek (zondag 26 juni) komen sowieso niet in gevaar, meldt manager Ronnie Degen.

Gisteren werd gemeld dat Jolink de muziek door longproblemen moest laten wachten en dat van optreden met De Pensionado's 'voorlopig niet veel zal komen'. Maar dat klopt niet, zegt Degen. „Bennie heeft uiteraard wel longproblemen, maar da's niets nieuws. Hij heeft daar al jaren last van en dat is zoals bekend ook de reden dat hij is gestopt met Normaal.”

Inzinking
Jolink heeft vorige week wel een lichte inzinking gehad, vertelt Degen. „Het ging even heel slecht met hem, maar Bennie is aan de beterende hand. Hij zegt zelf dat hij vrijdag kan optreden op Mañana Mañana. En het weekend erop in Toldijk ook, zoals het er nu uitziet: daar zit tien dagen tussen en dat is een behoorlijke herstelperiode. Bennie schat zelf in dat het lukt.”

Desondanks zegt Degen: „We bekijken het per keer, dus steeds een paar dagen voor een optreden wordt bekeken of Bennie het aankan. Want buiten kijf staat dat zijn gezondheid voor alles gaat.”

Høkersweekend
Het optreden van Jolink op Mañana Mañana is zijn eerste sinds het einde van Normaal op 19 december vorig jaar. De inwoner van Hummelo treedt met De Pensionado's deze zomer ook nog op tijdens het Høkersweekend bij De Tol in Zelhem op zaterdag 3 september. Zondag 24 juli staat hij op de Zwarte Cross met de Motorband. Ook die shows gaan vooralsnog door.

Achterhoek