Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Oranje hesjes en petitie tegen windmolens in Bronckhorst, maar is dat nodig?

HENGELO - Inwoners van de buurtschappen Varssel, Veldhoek en Wolfersveen staan vandaag mogelijk met oranje hesjes aan te demonstreren voor het gemeentehuis in Hengelo. Zij vrezen voor windmolens in hun ‘achtertuin’: landgoed ’t Zand, net buiten Hengelo. Maar is dit protest wel nodig? Want, zo zegt wethouder Paul Hofman: ,,Windmolens op ’t Zand zijn niet mogelijk.”

In het actiecomité Op en Um ’t Zand hebben omwonenden van het landgoed zich verenigd. Ze vinden dat de gemeente haar inwoners te weinig heeft betrokken bij de totstandkoming van de zogenaamde Routekaart. In dit plan staat beschreven wat voor duurzame maatregelen Bronckhorst neemt om energieneutraal te worden. De gemeente wil twee windparken met minimaal zes hoge windmolens (à 200 meter hoog) en één groot zonnepark van meer dan 10 hectare. Dat zonnepark moet ergens rond Halle en Veldhoek komen. Voor de windmolens zijn nog geen definitieve locaties aangewezen. Donderdag buigt de gemeenteraad zich over de Routekaart.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek