Tekening van de zorgboerderij Vergeet-Me-Nietjes in Wichmond.
Volledig scherm
PREMIUM
Tekening van de zorgboerderij Vergeet-Me-Nietjes in Wichmond. © Jeroen Nissen

Oud-eigenaresse zorgboerderij Wichmond voor de rechter wegens ontucht: ‘Ze heeft mijn jongen helemaal naar de kloten geholpen’

ZUTPHEN/WICHMOND - Vanwege twee zedendelicten moet de voormalige eigenaresse Ellen R. (38) van zorgboerderij Vergeet-Me-Nietjes in Wichmond zich dinsdag voor de rechter verantwoorden. Ze zou seks hebben gehad met twee van haar cliënten, van wie een minderjarig was.

6 reacties

 • J.M. Horst

  6 dagen geleden
  Zorgboerderijen zijn uitwassen van de jeugdhulpverlening, die enerzijds mensen als ondernemer de ruimte biedt om geld te verdienen aan zorg. Anderzijds worden ze door gemeenten gebruikt als een goedkope oplossing voor kinderen met toch complexe problemen, die eigenlijk veel duurdere zorg nodig hebben. Daarom snijdt het mes hier aan twee kanten en hebben beide partijen, maar niet de kinderen zelf, er voordeel bij.
 • R Nobel

  6 dagen geleden
  Ik heb zo'n vermoeden dat er zoveel mensen zijn die zorg nodig hebben dat de gemeentes allang blij zijn dat ze die kindjes relatief goedkoop ergens kunnen plaatsen, ipv dat die kindjes dakloos middels criminaliteit proberen te overleven....
 • Anne Koiter

  6 dagen geleden
  Bizar dat iemand zonder papieren of gedegen opleiding een zorgboerderij kan beginnen.... en dat gemeenten plaatsingen vergoeden...geeft toch ook te denken welk inkoop beleid de gemeente voert. Heel triest voor deze cliënten en hun ouders.
 • janv meulen

  6 dagen geleden
  De zorgboerderijen worden veel te royaal betaald door de Gemeenten. Er zijn er al bijna net zo veel als gewone boerderijen. En dat er rare dingen gebeuren is niet te begrijpen . Is er nergens controle op ?
 • Ada Woerts reinders

  7 dagen geleden
  Ik ben bang dat dit veel meer gebeurd! Ze schieten als paddestoelen uit de grond. Lijkt alsof er enorm veel geld mee verdiend wordt en veel te weinig controle! Zorgwekkend!
 1. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

 2. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

Achterhoek