Willy Ruegebrink (lINKS) brengt haar 98-jarige moeder, mevrouw Achterstraat, op de hoogte van de laatste nieuwtjes via een speciaal audiosysteem
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Ruegebrink (lINKS) brengt haar 98-jarige moeder, mevrouw Achterstraat, op de hoogte van de laatste nieuwtjes via een speciaal audiosysteem © Jeroen Jazet

Ouderen tóch in contact met familie door supersimpel systeem: ‘Deze mensen hebben recht op aandacht’

HENGELO/ WARNSVELD - Twee Achterhoekse bedrijven hebben bedacht hoe bezoekers en bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen elkaar tóch kunnen zien en horen, zonder risico op overdracht van het coronavirus.

Het is een supersimpel systeem, met twee microfoons en boxjes met daartussen een glasplaat, waarmee fysiek contact wordt verhinderd. Zo kunnen mensen elkaar toch horen en zien en zelfs samen een kopje koffie drinken.

Production Brothers uit Hengelo en ShowLine uit Toldijk bedachten het systeem voor de zorghuizen die nu op slot zitten door het coronavirus. Het eerste is vorige week geïnstalleerd bij woon-zorgcentrum Den Bouw in Warnsveld, waar Alien Maalderink directeur is. ,,Na de verklaring van het kabinet dat de verpleeghuizen moeten worden afgesloten en onze cliënten geen bezoek meer mogen ontvangen, had het personeel tranen in de ogen. Ik zelf werd er ook emotioneel van”, zegt de Toldijkse. ,,Het bleef in mijn hoofd zitten en die avond kwam ik thuis op dit idee om veilig bezoeken mogelijk te maken. We moesten wel, want deze mensen hebben recht op aandacht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek