Papa Joost en dochter Jill winnen Steenderense bandenrace

videoSTEENDEREN - Joost van Leussen en zijn dochter Jill zijn de trotse winnaars geworden van de Bandenrace in het Burgemeeser Kruijffbad in Steenderen. Deze ludieke activiteit voor vaders en kinderen wordt jaarlijks in het kader van Vaderdag in het Steenderense bad gehouden.

Bij de Bandenrace ligt het kind in een grote zwemband. In de eerste heat moesten de vaders de band met zoon of dochter door het water naar de overkant duwen. In deel twee moest papa de band, staand aan de overkant, met een touw naar zich toe trekken. 

Sjerp en medaille

Omdat de plaatselijke voetbalvereniging een kamp had, was het aantal deelnemers minder groot dan in andere jaren. Negen vader-kind-koppels gingen de strijd aan. De pret was er echter niet minder om. Joost van Leussen kreeg een fraaie sjerp, de andere deelnemers gingen met een medaille naar huis. 

Volledig scherm
Bandenrace in Steenderen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek