Volledig scherm
Petra Eland in actie tijdens Maestro Hengelo © theo kock

Petra Eland is de maestro van Hengelo

HENGELO - ,,Dit is héél spannend’', zei Petra Eland, eigenaar van een Hengelose supermarkt, afgelopen zaterdag nog in deze krant. Blijkbaar wist de 54-jarige haar zenuwen prima in bedwang te houden, want zij mag zich sinds zaterdagavond Maestro van Hengelo noemen. 

Meer dan driehonderd belangstellenden zagen in sporthal de Kamp hoe vijf bekende Hengeloërs om de beurt het orkest van muziekvereniging Crescendo leidden.

Daaraan vooraf gingen een theorieles, flink wat droogoefeningen en een aantal repetities. Dirigent Willy Beudel stond zijn plaats voor het orkest behalve aan Eland af aan voormalig gemeentesecretaris Jaap van Gijssel, Jan Rhebergen (oud-directeur en leerkracht van de Piersonschool), Ali Luesink van de Crescendo-supportersgroep en Elise Wiendels-Hermans van de schoenenwinkel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek