Politie bevestigt: botresten Hummelo zijn van menselijk skelet

DOETINCHEM - De botresten die dinsdagmiddag zijn aangetroffen in het buitengebied van Hummelo, zijn van een menselijk skelet. Dat bevestigt de politie. Hoe deze persoon om het leven is gekomen, wordt nog onderzocht.

In een bosje langs de weg tussen Hummelo en Toldijk stuitte Theo Vervelde (73) dinsdag op botten (waaronder een schedel) en een portemonnee met onder meer een persoonsbewijs. Dinsdagavond en woensdag werd ter plekke onderzoek gedaan door de recherche en Forensische Opsporing. 

Het skelet wordt overgedragen naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waar de identiteit vastgesteld moet worden. Dit kan nog ongeveer drie weken duren.

De politie roept getuigen op die in de afgelopen jaren iets opvallends hebben gezien in of bij het bosperceel, dat vroeger bekend stond als ‘kamp De Tol’. 

Volledig scherm
© Foto Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek