Manager Fleur Brinke van proefboerderij de Marke tussen de sorghum.
Volledig scherm
PREMIUM
Manager Fleur Brinke van proefboerderij de Marke tussen de sorghum. © Jan Ruland van den Brink

Proefboerderij De Marke in de Achterhoek zoekt naar perspectief voor boeren in roerige tijden

HENGELO - In het buitengebied van het Achterhoekse dorp Hengelo staat agrarisch innovatiecentrum De Marke, ook wel proefboerderij genoemd. Hier worden al 30 jaar onder leiding van Universiteit Wageningen proeven uitgevoerd om te kijken hoe boeren het beste hun boerderijen draaiend kunnen houden.

4 reacties

 • Ankie Bronckhorst

  2 weken geleden
  Ze leren ook niks van het verleden blijkbaar. We moeten niet steeds naar exotische gewassen zoeken maar beter samenwerken met de natuur en gebruik maken van gewassen die daarvoor en meerwaarde hebben voor de inheemse flora en fauna. Met een gewas als sorghum is die interactie er niet. En wellicht ook nog zorgen voor ongewenste verspreiding, de invasie exoten. Net als olifantsgras foute boel.
 • Bert Peters

  2 weken geleden
  Precies Rob, wensdenkers. Het gangbare wordt door 95 % van de consumenten gekocht. Tendens stijgend. Doordat de energie te duur is. Door ja de wensdenkers in onze politiek. Die 5 % die de rest hun wil wil opleggen…maar verandering op komst: Zweden, Italië gaan ons voor. Er groeit hoop.
 • Rob bongers

  2 weken geleden
  @Bert Peters, je bent niet echt op de hoogte van de WUR. Die bestaat uit twee groepen, aanhangers van de conventionele landbouw( ook wel gangbaar genoemd) en de meer moderne tak die begrijpt dat het zo echt niet verder er kan. Tja, ik lees uit jouw reactie dat jij ook bent blijven hangen in het verleden.
 • Bert Peters

  2 weken geleden
  Universiteit Wageningen is een links bolwerk vol met wensdenkers ver van de realiteit die de overheid totaal de afgrond in koerst. Je zag het bij de introductie (AID)met alleen vegan Food. Het heeft de boeren alleen elende gebracht. De echte kennis zit bij het bedrijfsleven, belemmert en anticipeert op hun bedachte regels.