Volledig scherm
De Boeninksteeg in Zelhem. © DG

Recherche onderzoekt zo'n twintig tips over verkrachting in Zelhem

ZELHEM - De recherche onderzoekt zo'n twintig tips over de gewelddadige verkrachting van een vrouw uit Zelhem, afgelopen zaterdagavond. De vrouw van middelbare leeftijd werd die avond rond 23.40 uur aan de Boeninksteeg de struiken in getrokken door een nog onbekende man. Hij gebruikte daarbij veel geweld.

Enkele van die tips zijn voortgekomen uit het buurtonderzoek, dat de recherche dinsdag heeft afgerond. Andere tips komen van mensen die denken de dader te herkennen aan de hand van het signalement.

De vrouw fietste vanuit het dorpscentrum van Zelhem over de Boeninksteeg, toen ze daar werd overmeesterd door de man, aldus de politie. Enkele aanwonenden van de Boeninksteeg hebben daarna 112 gebeld.

Gevlucht
De man zou met een fiets zijn gevlucht. De politie geeft aan dat de dader 'een licht getinte huidskleur' heeft. Volgens de politie is hij ongeveer 20 jaar oud, iets kleiner dan 1,70 meter en heeft hij een glad gezicht en donker haar dat aan de zijkanten is opgeschoren. Over op welke fiets hij zat, is nog niets bekend.

Letsel
De vrouw was een dag na het incident weer thuis. Een woordvoerster van de politie zegt dat het slachtoffer wel 'wat letsel' heeft opgelopen. Om het slachtoffer te beschermen, wordt niet bekendgemaakt wat er precies is gebeurd en wat de aard van haar letsel is.

Achterhoek