Volledig scherm
© Thinkstock

Riet Niesink is de steun en toeverlaat van Keijenborg en omstreken

KEIJENBORG - Riet Niesink uit Keijenborg is woensdagmiddag koninklijk onderscheiden. Tijdens haar verjaardagsfeestje in Dorpshuis De Horst in haar woonplaats werd zij verrast door Bronckhorst-burgemeester Marianne Besselink. 

Niesink is ruim vijftig jaar actief binnen de parochie HH. Twaalf Apostelen. Ze regelt de woord- en communievieringen in de kerk in Keijenborg en is actief in verschillende groepen. In het voormalig zorgcentrum Maria Postel nam zij de organisatie van de vieringen op zich, naast bestuurswerk en de functie van vertrouwenspersoon.

Ook vluchtelingen kunnen ook op haar rekenen. Sinds 2005 is Niesink betrokken bij Vluchtelingenwerk. De betrokkenheid is groot, getuige het contact dat zij nog steeds onderhoudt met een Syrisch gezin dat nu in Wijchen woont. 

Niesink kende ook nog een politieke carrière bij het CDA in de jaren zeventig. Alles bij elkaar genoeg reden om Niesink (85) te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Paardenconcoursen en lessen in hele Achterhoek afgelast door dreiging rhinovirus: ‘Vermijd neus-tot-neuscontact’

    Paardencon­cour­sen en lessen in hele Achterhoek afgelast door dreiging rhinovirus: ‘Vermijd neus-tot-neuscon­tact’

    HENGELO/ DINXPERLO - Paardenconcoursen en lessen met pony’s en paarden zijn in de hele Achterhoek afgelast vanwege de dreiging van het rhinovirus. Zo gaan bij rijvereniging De Gompert in Hengelo de selectiewedstrijden dressuur voor pony’s dit weekend niet door. Bij de Grensruiters in Dinxperlo is er geen enkele les tot en met volgende week zondag, 22 december.

Achterhoek