In een woning aan de Julianalaan in Hengelo (Gelderland) zijn maandagochtend twee doden aangetroffen.
Volledig scherm
In een woning aan de Julianalaan in Hengelo (Gelderland) zijn maandagochtend twee doden aangetroffen. © Persbureau Heitink/Roland Heitink

Slachtoffers woning Hengelo zijn ouders van aangehouden verdachte

UpdateDe twee overleden personen die maandagochtend zijn gevonden in een woning aan de Julianalaan in Hengelo(Gld) is het echtpaar dat er woonde. Dat bevestigt burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst. ,,Het is niet te bevatten dat mensen zo uit het leven zijn weggerukt.’’

De politie heeft later op de ochtend de jongste zoon van de slachtoffers aangehouden, ook een bewoner van de woning. Hij ligt in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. De man meldde zich daar vanochtend.

De burgemeester noemt de vondst van de lichamen een vreselijk bericht en ‘een grote klap voor familie, vrienden en onze gemeenschap. ,,Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.’’

Een gil en veel politie

Even voor 07.00 uur meldde de politie dat er in de woning twee lichamen waren aangetroffen. Een buurman zei 's ochtends een gil te hebben gehoord en daarna veel politie. De plek rond de woning is daarna vrij snel een plaats delict geworden die ruim is afgezet. Rechercheurs doen uitgebreid onderzoek in de woning en in de wijk.

Intussen meldde de jongste zoon zich gewond bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Daar zou het tot een schermutseling zijn gekomen. Een woordvoerder van het ziekenhuis kan in verband met de privacy verder niets over het incident zeggen.

De politie heeft daar onderzoek gedaan bij een auto waar een rood-wit lint om is gespannen. Die auto is inmiddels afgesleept.

De jongste zoon van het gezin is volgens betrokkenen depressief en zit al jaren thuis. Vroeger voetbalde hij bij Pax. De laatste jaren liet hij zich steeds minder zien in het dorp, zeggen zij. 

Achterhoek