Gerrit Bluemink en Rineke de Voldere bij één van de drie 10 meter lange spandoeken met opschrift ‘Bronckhorst zegt nee! Géén turbines’ langs de N315 tussen Veldhoek en Zelhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Bluemink en Rineke de Voldere bij één van de drie 10 meter lange spandoeken met opschrift ‘Bronckhorst zegt nee! Géén turbines’ langs de N315 tussen Veldhoek en Zelhem. © Jan Ruland van den Brink

Spanning over windmolenbesluit Bronckhorst: ja of nee tegen megaturbines?

HENGELO/ ELDRIK - Inwoners in Bronckhorst wachten vol spanning af wat de raad vanavond besluit over het zogeheten ‘Bronckhorster beleidskader voor windenergie’.

4 reacties

 • Coen Heveling

  3 maanden geleden
  Pak de kaart er maar eens bij en zoek potentiële plekken waarbij de windturbine tot dichtbij staande woning minimaal tien maal de ashoogte, zeg maar 1500 meter bedraagt. Die zijn met een kaarsje te zoeken. Zeg maar dag windturbines in de Achterhoek. En het zal nog even duren, maar ook bestaande windturbines moeten aan die regels voldoen. Kan dat niet, dan afbreken. De EU wetten zijn anders dan de NL. En NL heeft zich daar nu aan te houden.
 • Johan Jansen

  3 maanden geleden
  @van Bennekom wat een schijn politiek om die dingen in de Liemers te poten. Ook daar horen zij niet thuis en zijn ze n iet gewenst. de gemeenten horen niet langer deel te nemen in de transitie en dit terug te geven aan Den Haag.
 • van Bennekom

  3 maanden geleden
  Bronckhorst en Doetinchem hebben in 2010 beide ingestemd met het voornemen van de Achterhoekse gemeenten om in 2030 energieneutraal te zijn. Maar windturbines zijn hoog, lelijk, maken lawaai en zorgen voor slagschaduw. Dat probleem wordt simpel opgelost door ze niet in de Achterhoek, maar in de Liemers te plaatsen.
 • Johan Jansen

  3 maanden geleden
  dit hoort een NEE te worden nu de staat terug is gevloten door de raad van state. laat de overheid eerst hun huiswerk maar eens beter gaan maken, voordat er nog maar 1 enkele horizonvervuiler wordt gerealiseerd.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Achterhoek