Gerrit Bluemink en Rineke de Voldere bij één van de drie 10 meter lange spandoeken met opschrift ‘Bronckhorst zegt nee! Géén turbines’ langs de N315 tussen Veldhoek en Zelhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Bluemink en Rineke de Voldere bij één van de drie 10 meter lange spandoeken met opschrift ‘Bronckhorst zegt nee! Géén turbines’ langs de N315 tussen Veldhoek en Zelhem. © Jan Ruland van den Brink

Spanning over windmolenbesluit Bronckhorst: ja of nee tegen megaturbines?

HENGELO/ ELDRIK - Inwoners in Bronckhorst wachten vol spanning af wat de raad vanavond besluit over het zogeheten ‘Bronckhorster beleidskader voor windenergie’.

2 reacties

  • Coen Heveling

    2 jaar geleden
    Pak de kaart er maar eens bij en zoek potentiële plekken waarbij de windturbine tot dichtbij staande woning minimaal tien maal de ashoogte, zeg maar 1500 meter bedraagt. Die zijn met een kaarsje te zoeken. Zeg maar dag windturbines in de Achterhoek. En het zal nog even duren, maar ook bestaande windturbines moeten aan die regels voldoen. Kan dat niet, dan afbreken. De EU wetten zijn anders dan de NL. En NL heeft zich daar nu aan te houden.
  • van Bennekom

    2 jaar geleden
    Bronckhorst en Doetinchem hebben in 2010 beide ingestemd met het voornemen van de Achterhoekse gemeenten om in 2030 energieneutraal te zijn. Maar windturbines zijn hoog, lelijk, maken lawaai en zorgen voor slagschaduw. Dat probleem wordt simpel opgelost door ze niet in de Achterhoek, maar in de Liemers te plaatsen.