Volledig scherm
PREMIUM
De kermis in Steenderen op het dorpsplein is één van de hoogtepunten van het jaar. © Theo Kock

Steenderen wil meer klinkers en groen en minder asfalt

STEENDEREN - Steenderen moet een dorp zijn waar het fijn is om te wonen en te zijn, en niet slechts een plaats waar mensen doorheen komen onderweg naar hun eindbestemming Dat is de kern van het Dorpsplan Vitale Kern Steenderen, dat dinsdagavond is gepresenteerd aan de bevolking.

Volledig scherm
De entree van Steenderen vanaf de Doesburgse zijde: een brede asfaltweg en smalle stoep. © Theo Kock

Met ongeveer 250 mensen uit het dorp is twee jaar lang gewerkt aan het ruim 150 pagina’s tellende plan, getiteld ‘Van doorgaande route naar aantrekkelijk verblijfsdorp’. ,,Het is een blauwdruk voor de toekomst van Steenderen”, zegt voorzitter Rieks Eggens van Steenderens Belang. ,,We hopen dat de gemeente het als basis gebruikt voor toekomstige ontwikkelingen in het dorp.”

Ontwikkelingen zijn er de afgelopen jaren nauwelijks geweest in Steenderen en dat moet veranderen, zo staat in het dorpsplan. Meer groen, minder stenen en grijs asfalt en een voor fietsers en voetgangers vriendelijke inrichting. ,,Natuurlijk moet verkeer hier mogelijk hebben, maar dat moet het idee hebben hier te gast te zijn”, zegt Eggens. ,,Nu lijkt het hier soms ingericht puur voor het verkeer, met smalle stoepen en fietspaden en brede asfaltwegen zonder bomen door het dorp. Een straat met gebakken klinkers en meer groen zou al veel veranderen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek