Volledig scherm
Een scheur in de muur. © Jan van den Brink

Stel uit Baak eist 3,5 miljoen voor nieuwbouw huis

BAAK - Het huis van Rob van der Vaart en Sophie Gillis uit Baak is in verval. Ze zeggen dat nabije bouwwerkzaamheden hun pand hebben aangetast en eisen 3,5 miljoen euro van de staat.

Gapende scheuren in de muren, een lekkend dak en een hoogteverschil tussen de woning en het bedrijfspand van liefst zeven centimeter. Ondanks een niet geslaagde rechtsgang zijn Rob van der Vaart en zijn partner Sophie Gillis er nog steeds van overtuigd dat deze schade het gevolg is van een nieuwbouwproject in 2011 naast hun huis.

Afgehaakt
Van der Vaart en Gillis zijn van mening dat de rechters de rechtsgang hebben gefrustreerd. Zo zou de Raad van State hun beroep niet inhoudelijke hebben behandeld. Ze geven dan ook niet op. „Een leek was al lang afgehaakt én afgeslacht door de rechtbank", zegt Van der Vaart. „Wij kunnen overal over meepraten en gaan door."

Hogerop
Na de rechtbank en de Raad van State zoeken ze het nog hogerop in hun strijd voor schadevergoeding. Ze eisen van de Nederlandse staat 3,5 miljoen euro om een nieuw huis te kunnen bouwen op dezelfde plek.

Achterhoek